Skip to content

Veel gestelde vragen!

Kun je geen antwoord vinden op je vraag? Gebruik de chat rechtsonder of stuur een mail naar info@thebarrelchallenge.nl

De Challenge

De eerste challenge is natuurlijk het behalen van de finish. Tijdens de challenge komen we over schitterende wegen, genieten we onderweg van prachtige uitzichten en zal er af en toe een route bij zitten die al een uitdaging op zich is.
Tijdens al dit moois zijn er elke dag één of meerdere Challenges, dit in de vorm van een simpele vraag of een knotsgekke en leuke uitdaging. Door deze challenges goed te volbrengen behaal je punten en buiten een (geld)prijs mag jij je wellicht Barrel Challenger van het jaar noemen! :)

Je hebt vast wel eens gehoord van The Barrel Challenge. Eén van Europa’s grootste, leukste en gekste tours met oude barrels, crazycars en echte roestbakken.

Uiteraard laten we niemand zomaar rijden met een oud verroest barrel. Veiligheid voor alles, echter zijn er wel een aantal eisen. 
1) Je barrel is niet jonger dan (modeljaar) 2002
2) En absoluut belangrijk, technisch is de auto in goede staat. Al ziet deze eruit als een drol op wielen, geen probleem, zolang de veiligheid voor jezelf en alle andere weggebruikers niet in het geding is.
3) Ieder barrel dient te zijn voorzien van een geldige A.P.K. Iedere deelnemer is hiervoor zelf verantwoordelijk.

Simpel… via de button
Inschrijven

Je krijgt twee unieke rallyschildjes en per deelnemer een officiele  Barrel Challenge super unieke cap of muts, afhankelijk van de editie..  Ons kennende hebben we altijd nog wel iets leuks om weg te geven :) Uiteraard krijg je ook nog twee stickers met daarop jullie startnummer en teamnaam.

Je ontvangt de stickers ongeveer één maand van tevoren. “Is dit niet wat laat?” Nee, aangezien je ongeveer een kwartiertje met monteren bezig bent is dit ruimschoots op tijd! :)

Gemiddeld tussen de 2000 en 4000 km.

Bij sommige edities dienen we over te steken met een veerboot. De kosten hiervoor zitten niet bij de prijs in, echter weten wij altijd een goede korting te realiseren.
In sommige gevallen, zoals richting de Noordkaap óf bijvoorbeeld Rondje Botnische Golf, maken we gebruik van nachtboten.
Het voordeel is dat we op deze manier verder komen terwijl we liggen te pitten. Als we met deze nachtboten gaan zitten de kosten niet bij de prijs in, wij regelen wel altijd een sterk gereduceerd All-In prijs welke in principe voordeliger uitkomt dan zelf rijden. Een super uitgebreid buffet en drinken (ook bier en wijn) en een uitgebreid ontbijt zitten bij de totaalprijs van de boten in. Je bespaard hotel-, brandstof-, tol- en kosten voor eten en drinken.
We hebben altijd genoeg plaatsen beschikbaar.

Een inschrijving voor de standaard challenges met één auto en twee chauffeurs kost € 330 ,-
Bij die prijs zitten twee rallystickers, twee rally schildjes en twee limited edition TheBarrelChallenge caps of mutsen inbegrepen. 
Een extra deelnemer kost € 40,-. uiteraard krijgt deze deelnemer óók een limited edition TheBarrelChallenge cap of muts.
Er zijn een aantal specials met afwijkende prijzen, de actuele prijzen staan altijd vermeld bij de inschrijving.

Eventuele kosten zoals tol, brugkosten, parkeerkosten, bootovertochten zijn uiteraard NIET inbegrepen in de prijs.
Dit zijn kosten die wij niet altijd vooraf communiceren, maar in het geval van bijvoorbeeld ferry’s weten we er altijd mooie groepskortingen
uit te slepen die vaak hetzelfde of minder kosten dan zonder ferry’s.

Tevens wordt ons vaak gevraagd wat de kosten zijn van hotels onderweg. Over het algemeen is er altijd wel een hotel tussen de €50,- en €150,- te vinden.
Echter geldt ook hier dat hier geen enkele rechten aan ontleend kunnen worden. Dit is aan jezelf.

Betalen in termijnen

Klopt! De meeste van onze edities kun je in twee termijnen betalen. Dit is geheel kosteloos en vrij van rente. Met de hoge energie, brandstof- en supermarktprijzen is alles duur genoeg en zo maken wij het wat gemakkelijker.

Yes! Wanneer de 1e betaling binnen is, sta je ingeschreven en je hoeft dan dus niet bang te zijn dat je niet mee kunt.

Bij het afrekenen staat een knop om een AANBETALING te doen. Vink deze aan en je betaalt 50%. T.z.t. ontvang je een herinnering voor de tweede termijn. 

Wil je toch eerder betalen? Log dan in en klik op je bestelling. Daar zie je in dat geval een knop om ook de tweede betaling te voldoen.

Bijzonderheden

Ja, hier gaan we verder in onder de knop Algemene voorwaarden

Ja! Geen probleem. We verlangen echter wel minimaal twee rijders met een geldig rijbewijs.
Er geldt geen officiële minimale leeftijd voor passagiers, echter zijn de reizen niet heel geschikt voor (jonge) kinderen. Tijdens de wintereditie zijn (jonge) kinderen NIET toegestaan. De minimale leeftijd is dan 16 jaar. We maken lange dagen door barre omstandigheden. Sta je er op de kids mee te nemen? Dan dien je vooraf contact op te nemen met de organisatie om de mogelijkheden samen te bespreken.

Ja absoluut! Lekker volplakken dat barrel. De lokale stamkroeg, de biljartvereniging en wat je ook maar kan bedenken. Geen enkel probleem.

Ja dat gebeurt nog wel eens met die oude meuk….stel je barrel gaat stuk vlak voor de start,  ‘bij andere challenges en runs bekijk je het maar’, echter gaan wij altijd voor de weg waarvan iedereen gelukkig wordt. Neem contact op met de organisatie via het contactformulier en we komen er samen uit.

Nee. We komen over wegen en paden waar dit simpelweg niet is toegestaan. Ook op eigen risico staan we dit niet toe.
Een camper is wel toegestaan, houdt er wel rekening mee dat het wel een heel verschil maakt of je 800 kilometer op een dag over kleine bergpassen in een camper of personenauto rijdt. Qua tijd zou het wel eens lastig kunnen worden, hoe dan ook, dit is op eigen risico.

Annulering van de Challenge

Ja, echter zoals overeengekomen bij inschrijving restitueren wij niet. Wij adviseren dan ook een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Een deelname is in geen enkel geval overdraagbaar. Oók mag deze niet doorverkocht worden.

Als de reis door overmacht niet mogelijk is; denk hierbij aan (natuur)rampen, stakingen, epidemieën, oorlogen etc. dan behoudt de organisatie zich het recht voor de editie te verplaatsen naar het volgende jaar. Er vindt in GEEN geval restitutie plaats. Betaalde deelnames worden verplaatst naar het volgende jaar.

De organisatie doet haar uiterste best dit vroegtijdig te communiceren.

Account en bestellingen

In principe wordt er na de inschrijving niets meer gewijzigd. Het kan natuurlijk zijn dat je een andere startnummer of een andere nickname/teamname wilt. Stuur in dat geval een mailtje naar support@thebarrelchallenge.nl
Het kan zijn dat er voor wijzigingen administratiekosten in rekening wordt gebracht.

N.a.w. gegevens kun je altijd gemakkelijk zelf wijzigen via “Mijn account”

Gewoon niet doen. Krijg je absoluut spijt van! Buiten dat doen we niet aan annuleren. Restitutie is in geen enkel geval mogelijk.
Belangrijk…SLUIT EEN ANNULERINGSVERZEKERING AF!

Online! ;-)
Via alle gebruikelijke Nederlandse, Duitse, Belgische en een aantal internationale betaalmogelijkheden. Apple Pay is ook mogelijk.

Je kunt bij inschrijven kiezen om het bedrag in één keer te voldoen of kosteloos in twee keer te betalen.In dat geval krijg je vanzelf een mail voor de tweede betaling.

Staat jouw betaalmethode er niet bij? Stuur een mailtje naar support@thebarrelchallenge.nl en indien mogelijk voegen we die toe.

Zo snel mogelijk en bij ons is dat altijd vrij laat. Echter nog steeds ruim op tijd.
Wij hebben graag alles goed in de pen en willen er voor zorgen dat alle puntjes op elke i gezet zijn voordat we beginnen met alles bekend te maken.
Niet in de stress raken, komt helemaal goed!

Joh!!! Waarom doe je dat nou?

Vooruit.. via de volgende link vraag je een nieuwe aan

Wachtwoord Vergeten

Algemeen

Deze dragen zichtbaar CREW op hun kleding/auto. Dus niet alle auto’s waar zomaar een Barrel logo op staat. Enkel auto’s met CREW vallen onder de officiële CREW.

Geen Barrel?
YUP! Buiten barrels rijden er altijd een aantal leden van de CREW met moderne (betrouwbare) auto’s mee. Just in case! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat we met ons allen op de plaats van bestemming aankomen.

Overigens bestaat er altijd de kans dat er een aantal onherkenbare crewleden meerijden. Dit om calamiteiten onderweg zoveel mogelijk te voorkomen.

T.z.t. communiceren we via e-mail, de website en Facebook de dagelijkse finishplaatsen. De routes krijg je per dag! Dit voor het absolute verrassingseffect.

Per dag ontvang je één of meerdere routes. Het is niet verplicht je hieraan te houden, al zijn dit over het algemeen wel de beste routes. De kans bestaat dat een challenge alleen afgerond kan worden door de door ons aangegeven route(s) te rijden.
Advies is dus om desbetreffende routes te rijden.

NEE! De geplande routes zijn zwaar onderhevig aan bijvoorbeeld het weer. De organisatie behoudt zich het recht om ten aller tijden de route te wijzigen naar eigen inzicht. De eindbestemmingen zullen altijd, tenzij door overmacht niet, gehandhaafd blijven. Uiteraard communiceren wij dit tijdig. Door Covid-19 is het mogelijk dat we op een aantal routes dienen te wijzigen, uiteraard communiceren we dit zo snel mogelijk. 

Eisen aan de auto

Tijdens onze rit zullen we voornamelijk over redelijk tot goed begaanbare wegen komen. Elke auto is in principe geschikt. Voor de winter- en Noordkaap edities adviseren we wel goede voorbereidingen, zoals goede sneeuwkettingen en/of spijkerbanden (waar toegestaan). 

Verder uiteraard belangrijk dat de auto aan alle wettelijk geldende eisen voldoet, verzekerd en gekeurd is en dat de bestuurders over genoeg rijervaring beschikken.

In tegenstelling tot de meeste run’s, rally’s en challenges doen wij hierover niet té moeilijk. Een leuke richtprijs is € 500 tot € 1000. 

Modeljaar 2002. Dit is dus NIET bouwjaar.
Als voorbeeld, de BMW E46 werd van 1998 tot 2004 geproduceerd. Deze auto is dus toegestaan. Wat ons betreft is het model van 1998 gelijk aan het model van 2004. 

Kies je voor een auto welke geproduceerd werd van 2003+, dan is deze dus NIET toegestaan. Er zijn overigens uitzonderingen op de regel, informeer hiervoor altijd bij de organisatie. 

Een geïmporteerde auto waarvan het kenteken op 2019 staat, maar waarvan het een modeljaar 1999 is, is dus WEL toegestaan.

Altijd vervelend…stel je auto gaat stuk vlak voor de start. Bij andere challenges en runs bekijk je het maar, echter gaan wij altijd voor de weg waarvan iedereen gelukkig wordt. Neem contact op met de organisatie via het contactformulier en we komen er samen uit.